Wat staat ons te wachten?

Het Verenigd Koninkrijk vertrekt uit de EEG en er komt niets terecht van de Engelse bevolking.

Maar de werkelijkheid is ietsje anders. Wij in Holland maken ons echt wel druk, en terecht. De land- en tuinbouw, vooral de bloemencultuur voelen het wel degelijk in de verdiensten. Engelsen handelslieden kunnen met hun goederen negens heen, word vermeld. Maar wij vergeten dat ze in de z.g. Commonwealth landen zitten, zoals India, Australië, enz.

De Engelsen hebben een raketsonde welk de zon gaat onderzoeken. Wel alles zelf ontwikkeld, zoals de software, de hitteschilden voor dit ding. Laat ze maar schuiven.

Brengt mij bij de Amerikaanse president Trump. Wat een bullebak; haat vrouwen, en een ieder die hij niet mag, krijgt ontslag. Heeft een stel dochters, die kunnen ‘voor de kramen langs’, zo op zijn West-Fries gezegd. Zijn avonturen met Rusland, China en Korea, och, het is een oen van een man! Er is van alles is uit de kast gehaald om hem uit zijn ambt te zetten en nu weer zijn belasting aangiften. Wie niet met hem is, is tegen hem. En hij windt er geen doekjes omheen. Kort en bondig: wie hem tegenwerkt kan vertrekken.

Hier komt er een parlementaire onderzoek; slap ouwehoeren, stemmen en ze gaan over tot orde van de dag. In het ergste geval, een erebaantje als burgemeester of als het erg genoeg is commissaris van de Koning.

Nee, Engeland wordt niets en Trump wordt niet herkozen? Hij staat nu achter in de peilingen, maar dat komt voor hem wel goed. Misschien...

En Engeland... gaat zonder aan de halsband van Europa te lopen zich ongekend moderniseren. En handel is handel, alles gaat straks gewoon vrijwel op de ouderwetse voet verder.

peter.koomen300@gmail.com