De clienten waren erg blij met hun dinerpakketten.
De clienten waren erg blij met hun dinerpakketten. (Foto: Theo Annes)

'Cliënten verrast met mooi kerstpakket of heerlijk kerstdiner'

REGIO - Medewerkers van Vrijetijdsbesteding NH, een label van stichting WilgaerdenLeekerweideGroep, deelden afgelopen week samen een kerstgedachte uit in de vorm van kerstpakketten en -diners.

Kerstgedachte Stichting Wilgaerden- LeekerweideGroep

Mijke Groen, medewerker vrijetijdsbestedingNH: "Afgelopen maandag werden er ruim 3.000 kerstpakketjes bezorgd. 2.500 bij oudere cliënten die extern wonen, maar wel zorg krijgen van Wilgaerden. Wat extra aandacht in deze tijd voor de oudere cliënten. 500 pakketten zijn voor interne cliënten. Deze zijn gemaakt door ondernemers uit de regio. Om de plaatselijke ondernemers te steunen, maakten zij kerstpakketten. Deze week brachten we bijna 800 maaltijden voor alle interne wonende cliënten en personeel van LeekerweideGroep in de hele regio. De directie stelde voor dat wij dit allemaal gingen regelen en betalen dus alles. Dit om iedereen iets extra’s te geven in deze tijd. Voor veel cliënten en medewerkers is het een heftige tijd geweest en nog steeds voor sommige.

Lekkerste kerstcadeau ooit

Dankbare reacties

Nanda Schouten ging op pad om iedereen te verrassen. "Voor alle bewoners van Leekerweide en de begeleiders die deze dag werken, verzorgen we een heerlijk drie-gangen-diner. Voor de bewoners en zorgcliënten van Wilgaerden hebben we in samenspraak met de medewerkers van Wilgaerden kerstpakketten bezorgd die we bij lokale ondernemers hebben afgenomen om zo ook iets voor deze ondernemers te kunnen betekenen in deze tijd. We hebben ontzettend veel blije en dankbare reacties ontvangen van zowel de ondernemers als onze bewoners. Eén van de bewoners zei dat dit het lekkerste kerstcadeau ooit was."

Steuntje in de rug voor bewoners en cliënten

Voor zowel de bewoners als medewerkers is het afgelopen jaar pittig geweest. Nanda vervolgt: "Iedereen is blij dat in de tweede golf de maatregelen van een complete lockdown beperkt zijn gebleven. Toch is er angst om besmet te raken en hebben bewoners buren en vrienden verloren aan het coronavirus. Ook de zorgmedewerkers van WilgaerdenLeekerweideGroep hebben ontzettend hard gewerkt en doen dit nog steeds voor besmette collega’s en bewoners. Hun zorghart zorgt ervoor dat ze door blijven gaan en ze zullen geen stapje minder hard doen, al hebben zij dit soms eigenlijk nodig. Ons respect voor hun is daarom ook enorm. Met de kerstdiner- en de kerstpakkettenactie hopen wij dat er naast alle zorgen ook een klein momentje van kerstsfeer en gezelligheid kan zijn. Al moet ik toegeven dat de medewerkers hier zelf ook tussen alle druktes door evengoed aan gedacht hebben en voor zorgen."

Fijne kerstsfeer

"Hopelijk dalen de besmettingen snel en kunnen mijn zorgcollega's weer wat op adem komen en kunnen ook zij thuis en op hun werk genieten van een fijne kerstsfeer", besluit Nanda.

Vooraf werden vele bakken met eten gevuld.