Lekker te Gast organiseert Open Tafels in De Weere.
Lekker te Gast organiseert Open Tafels in De Weere. (Foto: aangeleverd)

'Te gast' met Open Tafels

DE WEERE - Diverse gastadressen in De Weere zetten 10 december jl. hun deur open voor twee gasten. Dit initiatief is ontwikkeld door de werkgroep van 'Lekker te Gast' in De Weere, een eetproject, dat al vier jaar draait met vrijwilligers, sponsoren en de familie Op ‘t Veld in Café ’t Centrum. Doelstelling is om de onderlinge verbinding in het dorp te stimuleren.

Ander initiatief voor eetproject

Het eetproject ging afgelopen maart niet door en de groep kwam dus met dit initiatief. Namens de wekgroep laat Anne de Bruin-v.d. Graaf weten dat het de voor sommigen spannend is om met 'vreemden' aan tafel te zitten, want de gasten en gastadressen worden door de werkgroep gekoppeld. Het gastadres verzorgt de drankjes, het voorgerecht en het nagerecht. Het hoofdgerecht wordt geleverd familie Op 't Veld.


De ervaringen van de gasten zijn divers volgens Anne: gezellig om samen te eten; fijn om in een kleine setting contact te hebben met elkaar; een onverwacht persoonlijk gesprek met diepgang; een kleine dienst van gastvrijheid voor elkaar.


Voor velen voor herhaling vatbaar. Voor de twintigtal deelnemers smaakt het naar meer. Het initiatief krijgt een vervolg in het nieuwe jaar.