De skeelerbaan in Medemblik in winterse tijden.
De skeelerbaan in Medemblik in winterse tijden. (Foto: Radboud-inlineskating/Frank Westerhuis)

Voorlopig nog niet schaatsen bij Radboud

MEDEMBLIK - Waar Radboud-inlineskating rond deze winterse dagen normaal gesproken al een laag water op hun skeelerbaan heeft liggen, is dat dit jaar nog niet het geval. Veel Medemblikkers vragen zich af waarom er nog niet geschaatst kan worden. Waar blijft het water en de kou?

Warme winterdagen boosdoener nog niet schaatsen

"Dit heeft te maken met de warme wintermaanden die we tot nu toe hebben gehad. Dat in combinatie met de steeds strengere coronaregels, waarbij we misschien niet eens open kunnen als het wel gaat vriezen", aldus een woordvoerder van Radboud-inlineskating.

"We wachten tot het een langere periode flink vriest. Medemblikkers hoeven zich niet druk te maken, zodra het stevig gaat vriezen gaan we van de skeelerbaan zeker weer een ijsbaan maken."

Veel onderhoud

"De ondergrond van de skeelerbaan van de Radboud Inline-skating is perfect voor het maken van een mooie schaatsbaan. Deze ondergrond zorgt ervoor dat er minder water gebruikt hoeft te worden om een ijsvloer te maken. Het is alleen erg veel onderhoud en schoonmaakwerk voor de baan zelf. Aan het einde van het winterseizoen ligt er altijd zo een vier a vijf centimeter prut op de baan dat schoongemaakt moet worden.' gaat de woordvoerder verder."

Skeelertraining

Als de strenge winter uitblijft kan de jeugd in de wintermaanden de skeelerbaan gewoon blijven gebruiken om hun favoriete sport te blijven beoefenen. Normaal gaat de jeugd van januari tot maart trainen in de sporthal in Spanbroek. Het is allemaal even afwachten wat er de komende maanden mogelijk is.