Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Herdenken tijdens lichtjesavond

HOORN - Veel mensen in Hoorn en omstreken staan op kerstavond een moment stil bij iedereen die zij moeten missen, bijvoorbeeld met een bezoek aan de begraafplaats. Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn houdt 24 december om 17.00 uur een lichtjesavond, vanwege de coronamaatregelen dit jaar online.

Online herdenkings- dienst

“We willen niet voorbijgaan aan het belang van herdenken”, aldus Karin Kok, manager Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn. “De maatregelen zijn helder en we mogen geen publiek ontvangen, maar de behoefte om stil te staan bij dierbaren, die er niet meer zijn, is duidelijk groot, juist in deze ongekende tijden. De veiligheid van onze bezoekers staat voorop. Wij hebben inmiddels laten zien dat als bezoekers niet naar het crematorium kunnen komen, wij naar de mensen thuis gaan via livestream. Zo ontstond het idee voor een live herdenkingsdienst, die voor iedereen te volgen is via www.crematoriumhoorn.nl/lichtjesavond. We keken voor het programma vooral naar de kern van lichtjesavond. Om de herdenking persoonlijk te maken is het mogelijk om de naam van een dierbare op te laten nemen in de uitzending. Geef de naam van een dierbare door via www.crematoriumhoorn.nl/lichtjesavond."

Belangstellenden kunnen vanaf 28 december een kaars ophalen en plaatsen op een betekenisvolle plek. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur in het uitvaartcentrum en crematorium, Berkhouterweg 26 in Hoorn. PC Uitvaart stelt hiervoor kaarsen beschikbaar.