De 100dagenchallenge

In De Medemblikker/Koggenlander van 10 september daagde ik mezelf uit om honderd dagen geen alcohol te drinken. Maandag 13 september startte ik en heel toevallig komt het zo uit dat ik tijdens de kerst weer 'los' mag gaan.

Het is me enorm meegevallen. Af en toe een momentje “en nu zou ik wel een borrel lusten”, bijvoorbeeld na een doodsaaie raadsvergadering of ergernis over coronaklagers.


Voordeel van niet drinken is dat ik beter sliep en nooit meer dan acht uur slaap nodig had. Verder kan ik niet zeggen dat ik me echt beter voel en wat me ook een beetje tegenviel is dat bepaalde bloedwaardes, zoals cholesterol, niet verbeterd waren. Ook omdat ik me, naast de alcoholpauze, redelijk goed aan het vastendieet 16/8 heb gehouden.


Maar goed, de honderd dagen ga ik redden en ik bereid me voor op de volgende challenge. Namelijk honderd dagen wel drinken!

Nee, niet achter elkaar maar honderd dagen in 2021 waarop ik alcohol mag drinken. Gemiddeld dus elk weekend twee dagen. Makkie, denk je, maar als we straks weer op vakantie mogen en je pikt een paar weken achter elkaar elke dag een terrasje, betekent dat daarna een aantal weken helemaal niks. Kortom: ik koop zo'n rolcentimeter en elke dag als ik een alcoholische versnapering neem, knip ik er één dag (= 1 cm) af.

Doe je mee? Fijne feestdagen!

siem.zeilemaker@me.com