Na de planning omgooien, hadden de kinderen kerstviering in De Akker.
Na de planning omgooien, hadden de kinderen kerstviering in De Akker. (Foto: aangeleverd)

Kerst op school in coronatijd

REGIO - “Wat mag er nog wel?” is een veel gestelde vraag de afgelopen maanden. Zo ook met de kerstviering op de basisschool. OBS De Adelaar en OBS De Akker mogen zich gelukkig prijzen met een zeer flexibele ouderraad. Zij hebben maar liefst vier keer de plannen moeten omgooien om er voor de leerlingen toch een feestelijk geheel van te maken.

Aangezien er alleen verpakte etenswaren geserveerd mochten worden, hebben zij ervoor gezorgd dat ieder kind persoonlijk een tasje kreeg met daarin allerlei voorverpakte lekkernijen. Vanwege de op maandag aangekondigde lockdown hebben de ouderraden alle zeilen bijgezet om de kerstbrunch naar dinsdag te verplaatsen.


De lokale bakker heeft er flink wat overuren voor gemaakt, maar uiteindelijk hebben de leerlingen in hun feestkledij kunnen genieten van een heerlijk verzorgde lunch. Zo konden de leerlingen en leerkrachten op een gezellige manier afsluiten voor de kerstvakantie en lockdown. De muziek workshops onder begeleiding van Muziek Opmeer houden de leerlingen van De Adelaar nog tegoed. Op De Akker werd stilgestaan bij weer ‘een laatste keer met juf Carla' aangezien zij aan het einde van dit schooljaar na ruim 40 jaar op De Akker gewerkt te hebben met pensioen gaat. Alle leerlingen en collega's hebben daarom een recept aangeleverd voor een persoonlijk receptenboek.