Met de huidige lockdown is het opnieuw zoeken naar mogelijkheden om toch te bewegen.
Met de huidige lockdown is het opnieuw zoeken naar mogelijkheden om toch te bewegen. (Foto: Gustavo Fring / Pexels)

Op naar een nieuw jaar

REGIO - Het jaar 2020: een jaar van uitersten, onzekerheid, nieuwe omstandigheden, digitale contacten, een warme zomer en veel vraagtekens. Op sportgebied ook een bijzonder jaar. Met de huidige lockdown is het opnieuw zoeken naar mogelijkheden om toch te bewegen. Want fit zijn waar mogelijk is belangrijk, altijd.

Team Sportservice heeft als doel om iedereen van 0 tot 100 jaar de kracht van sporten en het plezier van bewegen te laten ervaren. Dit doen zij bijvoorbeeld door sportstimulering en ook het adviseren van verenigingen. In 2020 was het aanbod wisselend, passend bij de omstandigheden. Met het sluiten van de scholen eerder dit jaar werd bijvoorbeeld een digitaal aanbod voor basisschoolleerlingen gerealiseerd. En veel bijeenkomsten werden online georganiseerd. Gelukkig zijn de digitale mogelijkheden groot en lukt het goed om iedereen van dienst te zijn. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen nog steeds samen sporten. Zij hoeven hierbij geen anderhalve meter afstand te houden. Het kabinet heeft opgeroepen om ook kinderen en jongeren te ontvangen die geen lid zijn. Noord-Holland Actief kan een vereniging hierbij ondersteunen. Een platform met al het culturele en sportieve aanbod in onze regio, ook uw vereniging kan aanbod plaatsen. Lid van een sportvereniging of een bestuursfunctie?


Meer informatie via westfriesland@teamsportservice.nl of de buurtsportcoach in de regio. Meer informatie: www.noordhollandactief.nl en jouw.teamsportservice.nl/west-friesland.