Heeft u zich al ingeschreven?
Heeft u zich al ingeschreven? (Foto: aangeleverd)

Vragen over en hulp bij donorregistratie

REGIO - Wie heeft een brief ontvangen over registratie in het Donorregister? In de bibliotheken van Opmeer en Medemblik kan men 6 oktober vragen stellen tijdens een inloopuur van de Westfriese Bibliotheken. Donatiefunctionaris Gina Brusche is aanwezig namens het Dijklander Ziekenhuis om inhoudelijke vragen te beantwoorden over het Donorregister. Getrainde medewerkers van de Westfriese Bibliotheken helpen bij het invullen van het (online) formulier.

Iedereen kan zonder afspraak naar het inloopuur en het is gratis. In de bibliotheek in Opmeer kan men om 11.00 uur terecht en om 15.00 uur in Medemblik.

Het nieuwe Donorregister startte 1 juli jl. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt uiteindelijk in het Donorregister. Zij kunnen zelf online of per post de keuze aangeven over donatie van de organen en weefsels na het overlijden. Wie het niet zelf invult, dan bepaalt de Donorwet dat er automatisch ‘geen bezwaar tegen orgaandonatie’ bij zijn naam komt te staan. Meer informatie: www.westfriesebibliotheken.nl/donor.