Handhavers controleren of men zich aan de corona-regels houdt.
Handhavers controleren of men zich aan de corona-regels houdt. (Foto: Micha Klootwijk)

't Zeepaardje na onrust dicht

MEDEMBLIK - In de nacht van 26 op 27 september was het onrustig aan de Kaasmarkt in Medemblik. Café 't Zeepaardje kreeg onverwachts bezoek van twee toezichthouders. Zij constateerden dat onder meer de corona-regels niet werden nageleefd en maakten foto's.

Handhavers schakelen politie in

Een gesprek volgde en de gemoederen liepen op. Zelfs zo dat de controleurs mishandeld en met de dood bedreigd werden. Hun foto's werden gewist van hun telefoon. De toezichthouders mochten het pand niet verlaten, maar na enige tijd wisten ze te ontkomen. De politie werd op de hoogte gebracht.

De eigenaar van het café werd opgepakt en een onderzoek gestart. Een tweede verdacht meldde zich zondagavond en is verhoord.

Na evaluatie weer open?

Wat precies de consequenties zijn voor de verdachten, moet het onderzoek nog uitwijzen. Burgemeester Streng van Medemblik sloot per direct het café, in elk geval voor twee weken. Omdat het voor ’t Zeepaardje niet de eerste keer was dat er een fout werd begaan en meerdere keren een waarschuwing was gegeven, is het nog maar de vraag of na die twee weken het café open mag. Een evaluatie volgt na de opgelegde periode en daarna het oordeel.

Het is al vaker gezegd en iedereen weet het ook: blijf van handhavers en hulpverleners af. Dat is in dit geval dus niet gebeurd.