Afbeelding

In Memoriam

Rinus Huijsen

Het overlijden van Rinus Huijsen, op zondag 27 september jl., kwam voor veel Medemblikkers hard aan. Dat hij ziek was, wisten velen al, maar het nieuws kwam evengoed als een schok. Hij stierf op 77 jarige leeftijd, na een huwelijk van 55 jaar met zijn Mieke.

Volksvertegenwoordiger

Rinus was een man die zich graag inzette voor de belangen van de inwoners van zijn stad. Als raadslid van Volkspartij Medemblik en na de fusie met Noorder-Koggenland van Onafhankelijke Westfriese Partij liet hij van zich horen. Dat deed hij op geheel wijze en liet zien dat hij als een rots in de branding voor zijn idealen stond. Altijd voor de mensen die tegen de regeltjes van de maatschappij opliepen en met een kleine beurs.

Een sociaal bewogen man met voor iedereen een plekje in zijn hart.

Belangenbehartiger

Na zijn politieke jaren, bleef hij zich inzetten voor de mensen waarvan hij wist dat zij een kans verdiende in de maatschappij. Hij zette zijn schouders eronder, toen de gemeente kenbaar maakte dat er een asielzoekerscentrum aan de rand van Medemblik werd gerealiseerd. Hij heeft zich daar vele uren voor hard gemaakt. Onder meer voor de familie Taheem: "Hij heeft zeer veel persoonlijke interesse voor velen, die daardoor weer een menswaardig en nuttig bestaan konden oppakken". Maar dat was zeker nog niet alles. Hij pakte veel dingen aan als hij hoorde dat er mensen of instanties hulp nodig hadden. Hij was als voorzitter van kinderboerderij 't Langoortje menig uur te vinden bij de dieren en was zeer begaan met hun welzijn. Ook vulde hij jarenlang belastingformulieren in, zodat hij wist dat de mensen kregen waren ze recht op hadden. Hij vond dat de kledingbank in Medemblik ook zijn aandacht verdiende en zette zijn netwerk in om alles op rolletjes te laten verlopen.

Lintje

Rinus werd voor zijn inzet Koninklijk onderscheiden. Een bevlogen man die zichzelf opzij zette voor de belangen van een ander.