Lekkere pepernoten zijn te halen in de bakkerswinkel van het bakkersmuseum.
Lekkere pepernoten zijn te halen in de bakkerswinkel van het bakkersmuseum. (Foto: aangeleverd)

Museum gesloten, maar bakkerswinkel nog steeds open

MEDEMBLIK – Het Bakkerijmuseum heeft vanaf donderdag 5 november voor twee weken haar deuren gesloten, maar de bakkerswinkel is voor iedereen nog toegankelijk. En dat is maar goed ook, want met de aankomende sinterklaastijd is het weer volop gezelligheid in de winkel.

Ouderwets gezellig in de bakkerswinkel

De winkel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang tot het museum blijft dus gesloten, maar wie goed in de winkel rondkijkt ziet ook daar een stukje museum. Zoals de oude koekblikken, hoge glazen potten met grootmoeders snoep en de ouderwetse sinterklaastafel vol met lekkernijen.

Vers gebakken speculaas, banketstaven, marsepeinenfiguren en prachtig gedecoreerde chocoladeletters. Waar vindt men het nog? En zeg nu zelf, in deze tijd kan iemand daar nu extra blij mee verrassen!

Stem mee

En wie dan aan een heerlijk kopje koffie zit met één van die lekkernijen, vergeet dan niet op het Bakkerijmuseum te stemmen. Want het museum maakt nog steeds kans op 10.000 euro van het ANWB Fonds om ‘Het lekkerste museum voor iedereen' te realiseren. Op de stemsite www.anwb.nl/stem kan men nog tot 24 november een stem uitbrengen.

Bestellen

Voor verdere informatie of bestellingen, ga naar info@deoudebakkerij.nl of bel 0227-545014. De vrijwilligers zijn belangstellenden graag van dienst.