Winkelt u ook lokaal? Door lokaal te winkelen houden we het stadscentrum levendig.
Winkelt u ook lokaal? Door lokaal te winkelen houden we het stadscentrum levendig. (Foto: aangeleverd)

Houd het stadscentrum levendig

MEDEMBLIK - Als gevolg van COVID-19 is de consument meer online gaan winkelen. Johan Blokker, voorzitter van winkeliervereniging MEVO, vertelt wat dit voor het stadscentrum van Medemblik betekent.

Lokaal winkelen houdt de stad levendig

“Gelukkig doen al veel mensen bewust hun inkopen in de buurt. Zij zijn zich ervan bewust dat je alleen zo voorkomt dat de leegstand in het stadscentrum binnen de perken blijft. Toch merk je dat door de huidige situatie mensen iets makkelijker online bestellen. Dat is jammer. Willen we het stadscentrum levendig houden en het aanbod winkels veelzijdig, is lokaal winkelen een must. Alleen dan houdt de middenstand haar bestaansrecht”, stelt Johan Blokker.

Eind oktober lanceerde winkeliersvereniging MEVO daarom de campagne ‘Wees loyaal, koop lokaal’. Op het kanaal van You medemblikDigitaal zijn straatinterviews te zien met o.a. Dirk Kuipers, Yvonne Buwalda, Sanne Bosma, Lisa Engel en Kees Bouman. In de interviews vertellen zij wat het stadscentrum van Medemblik voor hen betekent en waarom ze lokaal winkelen. Hoe ze het persoonlijke, het praatje op straat en de extra service waarderen. En bovenal: dat je er bijna alles wel kunt krijgen. Johan: “Een levendig stadscentrum heeft alles te maken met leefbaarheid. In een stad met een gezellig centrum en een verscheidenheid aan winkels en horeca, is het prettig wonen.”

De campagne ‘Wees loyaal, koop lokaal' wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Ondernemersfonds Medemblik (SOM). Nieuwsgierig naar de straatinterviews? Kijk op facebook.com/youmedemblik.