Het Mokum Kwartet speelt dan try-outs van vier strijkkwartetten van Beethoven.
Het Mokum Kwartet speelt dan try-outs van vier strijkkwartetten van Beethoven. (Foto: aangeleverd)

Klassieke concerten in de Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK - Twee bijzondere klassieke concerten worden zondagmiddag 22 november gehouden in de Bonifaciuskerk in Medemblik. Het Mokum Kwartet speelt dan try-outs van vier strijkkwartetten van Beethoven verdeeld over twee programma’s. Een unieke combinatie op de valreep van het Beethoven-jaar 2020, die de ontwikkeling van deze invloedrijke componist als jong genie naar oude meester blootlegt. De vier musici zijn stuk voor stuk gerenommeerde spelers en spelen met overtuiging, vakmanschap en liefde!

Overtuiging, vakmanschap en liefde

Joan Berkhemer

Het Mokum Kwartet bestaat uit: Joan Berkhemer (viool): speelde als solist onder meer met het Koninklijk Concertgebouworkest en in kamermuziek-ensembles over de hele wereld. Als dirigent stond hij onder andere voor het NH Philharmonisch Orkest en Holland Symfonia.

Het Ysaye Trio

Het Ysaye Trio, bestaande uit: Willem Stam (cello) - Canadees/Nederlandse cellist kwam op 17-jarige naar Nederland om te studeren bij Dimitry Ferschtman. Emlyn Stam (altviool) - behaalde zijn Master aan het Kon. Conservatorium in Den Haag o.a. gecoached door Vladimir Mendelssohn en sindsdien actief in kamermuziek, als solist en orkestlid (o.a. als eerste violist) in Nederland en Europa. Rada Ovcharova (viool) - won al vroeg 1ste prijzen o.a. op het Internationale "Young Music Talents” in Sofia.

Strijkkwartetten

Op het programma staan vier van Beethoven’s vier-delige composities voor strijkkwartet, verdeeld over twee programma’s.


14.00 uur: Opus 18, nr. 2 (1799) met een sfeer van stoutmoedige vindingrijkheid en humor en Opus 95 (1810) enigszins dramatisch vanwege afgewezen huwelijksaanzoek.

16.00 uur: Opus 18, nr. 6 (1800) vernieuwend en een melancholisch 4de deel la Melanconia en Opus 135 (1826) kleinschalig en mild. Muss es sein? Es muss sein.

Reserveren

Er kan voor beide programma’s gereserveerd worden. Beste kaarten via bonifaciusmedemblik@gmail.com. Vanwege de Covid-19 maatregelen is er beperkte zaalcapaciteit.


Zondag 22 november 2020 in de Bonifaciuskerk - Kerkplein 9 - 1671 CR Medemblik.
Aanvang 14.00 en 16.00 uur. Entree 15 euro.