Nieuwe eigenaren van de Spar in Midwoud: Rick (l) en Ron Hageman.
Nieuwe eigenaren van de Spar in Midwoud: Rick (l) en Ron Hageman. (Foto: aangeleverd)

'Veel belangstelling en reacties'

MIDWOUD - "Begin dit jaar zijn wij door Spar benaderd of wij interesse hadden om de winkel in Midwoud over te nemen", laten nieuwe eigenaren Rick en Ron Hageman weten. "Wij runnen al twee Spar-supermarkten in Alkmaar. Midwoud is een leuk, groeiend dorp, met veel faciliteiten. Dat heeft ons doen besluiten om hier aan de slag te gaan. Wel onder één voorwaarde: dat we de winkel volledig konden verbouwen. En dat is ook gebeurd. Op de maandag dat we de sleutel ontvingen hebben we alle producten eruit gehaald en op dinsdag kwam het sloopbedrijf. Er stond geen wandje meer overeind, alles is opnieuw opgebouwd.”

In tweeënhalve week tijd zijn er bergen werk verzet in de winkel. "We gaan mee met de moderne tijd”, schetst de in Zuid-Scharwoude opgegroeide Hageman, die net als zijn drie jaar jongere broer nu in Alkmaar woont. "De winkel is ruim opgezet. En we hebben heel veel streekproducten in het assortiment opgenomen. Brood bijvoorbeeld, maar ook vlees, vis en speciaalkaasjes. Allemaal van lokale leveranciers. Daarnaast spelen we in op de groeiende behoefte aan gemaksproducten. Zoals belegde broodjes, smoothies, verse pizza's en maaltijden. En de openingstijden zijn verruimd. We zijn voortaan zeven dagen in de week geopend van 08.00 tot 20.00 uur.”

Tijdens de verbouwing kwamen veel dorpsbewoners even om een hoekje kijken. "Ze zijn ontzettend nieuwsgierig", zegt Hageman met een glimlach. "Sinds de opening hebben we ontzettend veel belangstelling en zijn de reacties tot nu toe heel positief. Dat is altijd spannend bij het openen van een nieuwe winkel. De vernieuwde Spar wordt gerund door een team van twintig werknemers, met Judith en Clara als vertrouwde gezichten."

Kom een kijkje nemen in de vernieuwde Spar, Korteling 10 in Midwoud. Zeven dagen per week open van 08.00 tot 20.00 uur.