Valtra lanceert met de G-serie een nieuwe compacte 4 cilinder trekker tussen de 105 en 145 pk, met super-kruipbak, geveerde vooras en geveerde cabine.
Valtra lanceert met de G-serie een nieuwe compacte 4 cilinder trekker tussen de 105 en 145 pk, met super-kruipbak, geveerde vooras en geveerde cabine. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe trekker J. van der Sluis

"Mechanisatiebedrijf J. van der Sluis introduceert eind dit jaar de nieuwe Valtra G-serie in de vestigingen in Noord-Holland en de Bollenstreek. De trekker is een waardevolle aanvulling op het Valtra-programma, een model dat veel klanten perfect past", zegt directeur Jan van der Sluis.

Valtra lanceert met de G-serie een nieuwe compacte 4 cilinder trekker tussen de 105 en 145 pk, met een super-kruipbak, geveerde vooras en geveerde cabine. "De kruipbak is ideaal voor het oogsten van groentegewassen als kool, bloemkool en broccoli, maar ook voor de oogst van speciale bol- en knolgewassen en vaste planten", aldus Van der Sluis. "We hebben lang op een betaalbare trekker met schakelbak inclusief super-kruipbak moeten wachten”, vertelt hij. "Valtra heeft in de loop van de jaren alle series vernieuwd. De nieuw toegevoegde G-serie biedt ons de mogelijkheden waar we al jarenlang naar uitkijken: naast de Fendt 300-serie met Vario-transmissie een trekker met een mechanische versnellingsbak inclusief super-kruipbak.”


De trekker is standaard voorzien van een hydraulisch geveerde vooras en een mechanisch geveerde cabine, met in de cabine een luchtgeveerde Super Comfortstoel. "Tot nu toe misten we dit type trekker in ons assortiment. Dat gat hebben we nu ingevuld met dit prachtige model, dat aan alle specifieke wensen van bloembollen- en groentetelers voldoet. We zien veel kansen voor deze Valtra. We denken oprecht dat de trekker goed bij onze klanten in Noord-Holland en de Bollenstreek past. Een Valtra-rijder is er direct mee vertrouwd. De geschakelde trekker is zeer geschikt voor het langzame rijwerk op het land en op de openbare weg is hij zeer comfortabel. Wat ons betreft een trekker met een goede prijs-kwaliteit verhouding.”


Van der Sluis verwacht de eerste nieuwe G-serie trekker in december.

Vooraanzicht van de nieuwe trekker van van der Sluis.