Inschrijven voor Kinder Spel en Bouw kan weer!
Inschrijven voor Kinder Spel en Bouw kan weer! (Foto: aangeleverd)

Nieuwe locatie Kinder Spel en Bouw

ABBEKERK - Het is gelukt! Stichting Kinder Spel en Bouw en de gemeente Medemblik vonden in het park naast zwembad de Spetter in Abbekerk een nieuwe huttenbouw-locatie.

Tijdens het Hemelvaartweekend kunnen zo'n 275 kinderen uit voormalig Noorder-Koggenland voor het 22e jaar hutten bouwen in Abbekerk.

Fakkeloptocht

In verband met bouw van huizen op de oude locatie, de ijsbaan, moest de organisatie op zoek naar een alternatieve locatie. Kinder Spel en Bouw beleeft haar 22e editie tijdens het Hemelvaartweekend van 21 tot en met 24 mei. Jaarlijks komen er vele basisschoolkinderen uit Abbekerk, Lambertschaag, Hauwert, Midwoud, Oostwoud, Twisk en Opperdoes naar Abbekerk om hun mooiste hutten te bouwen. Het weekend wordt feestelijk afgesloten met de fakkeloptocht en slapen in de zelfgemaakte hut.

De kleuters komen de sfeer proeven op het terrein. Zij timmeren een aantal uurtjes mee om op deze manier kennis te maken met het project.

Een groep van ongeveer honderd vrijwilligers zet zich met veel enthousiasme in om dit weekend te laten slagen; ze helpen bij de bouw, verzorgen de catering voor vrijwilligers en bezetten de EHBO-post.

Inschrijven kan via www.kinderspelenbouw.nl. Kijk voor meer informatie ook op Facebook.