De head-up display is overzichtelijk vor de bestuurder.
De head-up display is overzichtelijk vor de bestuurder. (Foto: Adobe Stock)

Autogadgets voor serieuze chauffeurs

REGIO - Een auto is op zich geen luxe meer. Veel mensen gaan ermee naar hun werk. Voor sommigen is het werk; denk aan vrachtwagen- of taxichauffeurs. Om het zo comfortabel mogelijk te maken, zijn er allerlei snufjes bedacht om de rijervaring te verbeteren.

Er zijn diverse gadgets te koop om het de bestuurder makkelijk te maken, denk aan een Bluetooth-ontvanger. Dit is de enige manier om muziek te streamen in een oudere auto. Dit product is een opluchting voor vele bestuurders die zich geen nieuwe auto kunnen veroorloven. De Mpow Bluetooth-ontvanger is een betaalbare eenheid die de telefoon rechtstreeks in de autoluidsprekers brengt. De installatie is eenvoudig, omdat het apparaat rechtstreeks op de hoofdtelefoonaansluiting van de telefoon wordt aangesloten. Het wordt ook gebruikt om oproepen te verbinden met kristalheldere, handsfree kwaliteit. Er is weinig tot geen ruis.

Dashcam

Roadtrippers, pendelaars en chauffeurs die rijden, vertrouwen steeds vaker op dashcams om de weg in de gaten te houden. Er zijn honderden beschikbare modellen.

Een dashcam zit boordevol handige, geavanceerde functies zoals spraakherkenningstechnologie en het kan zelfs timelapse-video's maken die gebruikers kunnen delen op sociale media via een speciaal ontworpen smartphone-app.

Head-up display

Oorspronkelijk ontworpen voor militair gebruik. De informatie plaatst het head-up display (zoals de huidige snelheid en turn-by-turn navigatierichtingen) recht in het gezichtsveld van de bestuurder. Het houdt de focus beter vast en neemt afleidingen weg. Sommige systemen projecteren informatie op de voorruit, terwijl anderen deze op een apart scherm weergeven en meestal een apparaat op het dashboard bevestigen.