Afbeelding
(Foto: archief Rodi Media)

Weerstand ouders beslissing kinderopvang

REGIO - Ouders uit de dorpen Abbekerk, Lambertschaag en De Weere trekken aan de bel over de beslissing van het college om voor één kindpartner te kiezen voor OBS De Plaats. De gemeente Medemblik besloot om Berend Botje aan te wijzen als kindpartner, dit tegen de zin in van veel ouders.

Een reactie van een aantal ouders over deze beslissing: "We zijn zeer tevreden over de huidige kinderopvang bij Het Bloemenhuisje en BSO Catootje. De organisaties zijn laagdrempelig en kunnen flexibel inspelen op onze opvangvragen. Dit willen we niet kwijt! Veel kleine kinderen uit Abbekerk en Lambertschaag gaan nu naar Catootje en Het Bloemenhuisje en beiden zijn dus niet meegenomen in het nieuwe IKC/MFA in Abbekerk. Daarnaast zijn beide kinderopvang betrokken en maken activiteiten mede mogelijk voor alle dorpsgenoten, denk aan de kerstborrel, het nieuwjaarsfeest, Koningsdag, buitenspeeldag, vakantie-activiteiten, de knutselclub, senioren-kind-bingo, gymnastiek, De Kajuit en zwembad De Spetter. Deze zijn onmisbaar voor de samenhang in onze dorpen."

De ouders vinden het ook een vreemde zaak dat Allure op geen enkele wijze ouders heeft geïnformeerd, dan wel heeft geraadpleegd over de aanstellen van Berend Botje als kindpartner. Zij vragen zich af hoe het kan dat Allure beweert de medezeggenschapsraad van OBS De Plaats op de hoogte te hebben gesteld, terwijl juist de die aan de ouders heeft medegedeeld dat dit niet is gebeurd. Vlak voor het bezwaartermijn ten einde loopt is de MR op de hoogte gesteld. Dit is zeer snel.

De inwoners moeten nu alle zeilen bijzetten, omdat ze nog maar een paar dagen hebben om in bezwaar tegen deze beslissing te gaan. Ze zeggen: Wij als ouders hebben wensen voor de opvang van onze kinderen en het voelt als een enorme inbreuk op ons zelfbeschikkingsrecht dat het schoolbestuur een besluit neemt over wie er voor onze kinderen mag zorgen buiten schooltijd. Daarbij verplicht het ons ook tot het maken van hogere kosten, daar Berend Botje hogere tarieven rekent. Wat maakt dat er tussen de selectiecriteria op geen enkele wijze de betrokkenheid en historie binnen Abbekerk en Lambertschaag is meegenomen?"

De ouders willen op zeer korte termijn met het college in gesprek. Een van de bezwaarpunten is dat de ouders niet willen dat hun eigen kinderopvang zomaar buitenspel wordt gezet.

Bron: Medemblik Actueel.