Woorden aangepast, gelijk als opvoeding

Migratie zijn nieuwkomers en emigranten worden degene die het land uitgaan genoemd.

Geweld wordt als ongeregeldheden weergegeven, hoe erg deze ook moge zijn.

De ‘Gaper’ bij een apotheek is zwart en alles wat zwart is of zo wordt genoemd, moet verdwijnen. Denk hier maar eens goed over na. En kwade -jongens- streken, dan zijn het nog kinderen, maar wel rond de 18 jaar. Tijdens de oorlog waren dit volwassenen en ook nu moet dit zo zijn! Wij deden dat vroeger allemaal niet toen wij die leeftijd hadden, want dan was er de politie of je ouders. En je kreeg, soms letterlijk en figuurlijk, op je 'donder'. Nu is de politie 'oom agent' en je ‘beste vriend’ en de rechtelijke macht je raadgever.

Het is niet zo, dat niet iedereen voor 'galg en rad' opgroeit, dat moet ik dan wel relativeren. Maar dit dan? Drugs, het coma zuipen? Moet dit allemaal kunnen?

Let op! Dit is relatief zo over en daar moeten wij gezamenlijk eens goed over na gaan nadenken! Gewoon de medische kosten hiervan zelf laten betalen en in één keer is het gedaan met coma zuipen en het drugsgebruik! Drugsdealers gelijk als indertijd in China met de opiumhandel, allemaal opknopen en de slachtoffers aan de ketting. Hoewel... dan komt er oorlog, onrust, geweld moord en doodslag, ieder voor zich en 'God voor ons allen'.

Het land redeloos, het volk radeloos en de politiek machteloos en dan staat er de nieuwe leider op. Al zou ik niet weten wie er zoveel uitstraling en kennis heeft en overmacht bezit om ons en de wereld te redden van deze verschrikkingen.

Maar ons moeder zei altijd: "Alles lost zichzelf op, je moet het alleen wat tijd gunnen".

peter.koomen300@gmail.com