Maggie zoekt een lief baasje.
Maggie zoekt een lief baasje. (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht

REGIO - Konijntje Bingo uit de vorige column vond snel een fijne plek. Dit tot genoegen van alle vrijwilligers van de dierenopvang.

Bijzondere Maggie

Dit keer aandacht voor een bijzonder konijntje dat een bijzonder thuis zoekt. De vrijwilligers noemen haar Maggie.

Als piepjonge vondeling kwam ze een aantal weken geleden de opvang binnen. Zo 'ieniemienie' dat niet eens gezien kon worden of het een jongen of een meisje was. Nu is dat duidelijk, een mooie jonge dame.

Maar... een paniekvogeltje en een vrouwelijke Houdini. Ze heeft zich door verschillende hokken met tralies gewurmd, is zelfs een hoge trap opgegaan en had zich verstopt in de opslag. Het zou zomaar kunnen dat het een mix is van een wild konijntje. Dat gedrag vertoont ze een beetje. Hoe dan ook, voor Maggie wordt een (veilige, ontsnapvrije) plek gezocht en bij een gecastreerd rammetje, liefst niet al te groot.

Gezelschapsdame

Het nieuwe baasje moet niet de illusie hebben dat het een tam en aanhankelijk diertje wordt. In haar nieuwe omgeving moet ze 'gezelschapsdame' zijn voor een soortgenoot en niet voor een mens.

Belangstelling en kennismaken? Bezoek de dierenopvang aan Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Graag van tevoren een afspraak maken. Dat kan telefonisch via 0224-551818.


.