Wandelen in de regio. Onder meer langs kasteel Radboud in Medemblik.
Wandelen in de regio. Onder meer langs kasteel Radboud in Medemblik. (Foto: Astrid Ottenhoff, Andijk.)

Wandelroutes in de buurt

REGIO - Mooi weer en zin in een heerlijke wandeling? Eerst even achter de computer, laptop of telefoon. Zoek de mooiste wandelroutes in het gebied van de gemeentes Koggenland, Opmeer en Medemblik op www.wandelnetwerknoordholland.nl/startpunten.

Alle startpunten zijn goed bereikbaar met de auto en meestal ook met het openbaar vervoer. Wandelaars kunnen er makkelijk parkeren en meestal is gezellige horeca in de buurt te vinden. Op elk startpunt staat een informatiebord, waarop de mooiste wandelroutes in de directe omgeving staan. Men kan kiezen uit rondwandelingen van 2 tot 12 kilometer. Deze routes zijn in twee richtingen bewegwijzerd met gekleurde pijlen.

Website

Alle startpunten en routes staan op de website, compleet met kaartjes en routebeschrijvingen. Alle routes en kaartjes zijn gratis. Belangstellenden kunnen ze downloaden, printen of delen met vrienden. Ook kan men de routes opnemen in de gratis app!

Wie een langere wandeling wil maken dan 2 tot 12 kilometer, kan een themaroute kiezen of zelf een route samenstellen. Het samenstellen van een route kan eenvoudig in de routeplanner. Dankzij de genummerde keuzepunten kan de wandelaar, gebruik makend van de mooiste routes, zelf de lengte en richting van de wandeling bepalen.


Bron: wandelnetwerk Noord-Holland.