Gezelligheid tijdens de Medemblikker kermis.
Gezelligheid tijdens de Medemblikker kermis. (Foto: Shutterstock)

Toch kermis in Medemblik

MEDEMBLIK - Vele Medemblikkers waren bang dat de kermis in hun stad niet doorging. Maar gelukkig is anders besloten. Een kermis in aangepaste vorm op De Vooroever in Medemblik.

Een mooiere locatie kan men niet bedenken: kermis aan het IJsselmeer. Al is het voor de ondernemers aan de Nieuwstraat een enorme strop.

Michael van cafetaria De Steiger: "Het is voor ons een financieel debacle. De kermis levert ons jaarlijks veel op. Ik ben blij dat we nu wel weer wat kunnen. Maar voor de kermisexploitanten is het hard nodig. Zij konden afgelopen tijd helemaal niets. Maar natuurlijk had ik de kermis liever op de Nieuwstraat gezien."

Dit jaar dus geen kermis in het centrum, maar een bewust gekozen locatie: De Vooroever op het terrein bij het Regattacenter. Burgemeester Streng heeft in goed overleg met de exploitanten de alternatieve plaats gekozen. En afgesproken dat er op deze plek geen alcohol wordt geschonken op het terrein van de kermis.

Zij kozen voor deze ruime locatie, omdat men zich daar aan de anderhalve meter maatregel kan houden en er toezicht is dat de bezoekers zich er daadwerkelijk aan houden. Het advies is dan ook: houd het gezellig, maar vermijd drukte, zorg voor de anderhalve meter ruimte tussen elkaar. Het coronavirus laait weer op en als iedereen zich aan deze regels houdt, is het een veilige en verantwoorde manier om kermis te vieren.

Wie zin heeft in gezelligheid en zwieren en zwaaien komt van 30 juli tot en met 3 augustus van 12.00 tot 23.00 uur naar de kermis aan De Vooroever in Medemblik. De bezoekers kunnen genieten van zo’n twintig leuke attracties.


Of kermis Abbekerk, Hauwert, Onderdijk en Andijk doorgaan, dat is nu nog niet bekend.