Het team van Etos Jong heet iedereen welkom tijdens de Dolle LappenDagen.
Het team van Etos Jong heet iedereen welkom tijdens de Dolle LappenDagen. (Foto: aangeleverd)

Dolle LappenDagen bij winkels en horeca

MEDEMBLIK - Dat de Lappendag, traditioneel de maandag na kermis, niet doorgaat, werd afgelopen week bekend. “Jammer, maar begrijpelijk”, aldus Raymond en Rianne Kaandorp van Etos Jong. "Zowel de horeca als de winkeliers vonden dat er een leuk alternatief moest komen, waarbij koopjesjagers tóch hun hart kunnen ophalen.

Alternatief voor koopjesjagers nu lappendag niet doorgaat

Daarom vindt van vrijdag 31 juli tot en met maandag 3 augustus Dolle LappenDagen plaats: vier dagen met dolle acties bij de winkels en horeca in het stadscentrum van Medemblik.

Veel festiviteiten geannuleerd

Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 gaan veel festiviteiten in Medemblik niet door. Raymond: “Ook al zijn de maatregelen per 1 juli versoepeld, toch voorzagen we als middenstand dat de Lappendag er dit jaar niet inzit. Er komt elk jaar veel publiek op het evenement af en dan niet alleen Medemblikkers, maar ook mensen van ver. Juist dát maakt dat het organiseren van een dergelijk evenement onverstandig is.”

Ouderwets koopjesjagen

Al snel ontstaat het idee om met een ludiek en veilig alternatief te komen. Rianne: “Om te veel drukte ineens te vermijden, worden het de Dolle LappenDagen: vier dagen lang lekker ouderwets koopjes jagen, waarbij de middenstand aantrekkelijke acties heeft in de eigen zaak, uiteraard geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

Deelnemers

In de Medemblikker van 30 juli komt een overzicht met alle acties. “Voorgaande jaren stonden de mensen op Lappendag al vroeg bij ons in de rij voor een ‘mazzeltas’. We vinden het geweldig dat onze vast ‘mazzeltasklanten’ nu toch gewoon een tas bij ons kunnen halen”, vertelt Rianne enthousiast.

Aantrekkelijke aanbiedingen

Ook de andere winkels en restaurants hebben aantrekkelijke aanbiedingen. Wie er precies meedoen, is ook terug te vinden op facebook.com/winkelen.inmedemblik. Daarbij zijn deelnemers te herkennen aan de poster.


De Dolle LappenDagen vinden plaats van vrijdag 31 juli tot en met maandag 3 augustus, waarbij met name de horeca op zondag geopend is.