Afbeelding

VVD: volhouden en doorgaan!

De VVD-fractie deed onlangs een oproep om inwoners, ondernemers en verenigingen te helpen: door uitstel van betaling voor de gemeentelijke belastingen. Een incassobureau voor de OZB is wel het laatste waar je op zit te wachten als je in zwaar weer zit. De gemeente incasseert nu in elk geval voor twee maanden niets. Wat de VVD betreft wordt dat verlengd.

Belangrijk is dat we blijven werken aan meer woningbouw. Nu niet gaan stilzitten!

We moeten ook doorgaan, juist nu het normale leven compleet op zijn kop staat. Het belangrijkste is de woningbouw, want de schaarste blijft. Zo bleef de VVD tijdens de crisis van circa 2011-2015 ook steeds pleiten voor meer huizen. Men verklaarde ons voor gek: wie gaat er nou ‘bouwen voor leegstand?’. Er was steeds geen politieke meerderheid, daardoor kon een groot tekort ontstaan.

Inmiddels zijn zelfs de linkse partijen van het woningtekort doordrongen.

Laat dit een les zijn voor de toekomst, want een economische dip is helaas onvermijdelijk.

Bouwvergunningen stap voor stap versoepeld

Wethouder Andrea van Langen (VVD) maakt zich sterk voor meer woningbouw. Helaas beweegt de provincie maar mondjesmaat mee. De regels van de gemeente voor bouwvergunningen worden nu al stap voor stap versoepeld.


Andere lichtpuntjes zijn de voortgang bij Klaverweide: er is nu eindelijk een intentieovereenkomst om de gevaarlijke verkeerssituatie op te lossen. En de afvalstoffenheffing is ruim 50 euro lager omdat er een goedkoper contract is met HVC.


Binnenkort praten we weer bij. Voor de meest actuele informatie zie

vvdmedemblik.nl of

volg ons op Facebook!


VVD Medemblik.