Afbeelding

Er voor elkaar zijn, juist nu!

Op dit moment houdt het Corona-virus ons allemaal in een wurggreep. Het dagelijkse leven is ontregelt. De economie staat onder druk. We maken ons zorgen om iedereen die ons dierbaar is. We leven in een onwerkelijke situatie die veel van ons vraagt en die een beroep doet op vertrouwen op de overheid. Vertrouwen, dat de politici het beste doen wat in deze situatie op dit moment voor ons het beste is.

Deze week heeft de regering weer het vervolg op de eerder afgekondigde maatregelen bekend gemaakt en is het aan ons om ons daar aan te houden. Alleen dan komen we deze crisis goed door. Dus hou u aan de 1 1/2 meter afstand; niet naar buiten als het niet nodig is; zoek niet onnodig contact op met anderen; blijf thuis als dat enigszins kan en werk thuis als dat mogelijk is. Alleen dan komen we deze moeilijke tijd goed door.

We hebben elkaar juist nu nodig en samen staan we sterk!

Terwijl de landelijke politiek aangepast doorgaat, staat de lokale politiek enigszins stil. Er zijn op dit moment geen commissie-, en raadsvergaderingen meer en kunnen bepaalde beslissingen dus niet genomen worden. Er wordt er in Den Haag gewerkt aan een spoedwet, waardoor ook gemeenteraden via digitale besluitvorming en digitaal vergaderen toch besluiten kunnen nemen.

Waardering en respect

Grote waardering en respect voor alle mensen die in de zogenaamde cruciale beroepen werken en momenteel hun beste beentje voorzetten. De huidige situatie vraagt van hen een enorme krachtsinspanning die zij uit plichtsbesef en met liefde en passie geven.


Wat te zeggen van iedereen die in de zorgsector werkt: ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen, thuiszorg, hulpdiensten.

Verder alle mensen in het onderwijs en kinderopvang die via digitale wegen onderwijs-op-afstand verzorgen of noodhulp bieden.

Kortom iedereen die op welke wijze dan ook nu noodzakelijke zorg besteed aan iedereen die dat nodig heeft: zorg voor alle kwetsbaren in onze samenleving jong én oud.


Hulde aan en waardering en begrip voor deze mensen! We zijn ongelooflijk trots op jullie!


Verder ook nog aandacht voor onder andere alle ondernemingen, verenigingen, bedrijven, ZZP-ers, restaurants, hotels, middenstanders; iedereen die het nu ongelooflijk zwaar heeft.

Vergeet hen niet en steun waar nodig en mogelijk.



We hebben elkaar nodig, juist nu!


Veel gezondheid!

Fractie PvdA Medemblik.