Thuiswerken ongezond?

Wie zegt dat? Als het je werkgever is moet je uitkijken!

We hebben het nu over de mensen die een kantoorbaan hebben.

Allereerst moet de basis op orde zijn. Een goed verlichte plek, een goede bureaustoel en liefst voor het raam, zodat je af en toe eens lekker voor je uit kunt staren of afgeleid wordt, want dat gebeurt anders op kantoor ook. Er zijn namelijk veel mensen die thuis aan één stuk doorwerken en dat houd niemand vol.

Verleidingen

Natuurlijk is het moeilijk om alle lekkere verleidingen die in de kast liggen te weerstaan, maar op kantoor is het ook niet makkelijk om nee te zeggen tegen alle traktaties. De beste manier is om te zorgen dat je niet teveel in huis hebt.

Thuiswerken en sporten

Als je zelf jouw werktijd kunt indelen, en dat kan meestal als je thuis werkt, is het heel goed om tussendoor te bewegen en te sporten.

Het klinkt heel suf en saai, maar als toch niemand je ziet doe dan mee aan Nederland in beweging. Het duurt maar een kwartiertje!

Wil je het anders aanpakken, op YouTube stikt het van eenvoudige tot heel intensieve work-outs.

Buitenlucht

Denk er daarnaast aan dat je ook de buitenlucht in moet, een flinke wandeling op een moment dat het jou uitkomt doet wonderen. En hardlopen is nog beter en in een halfuur kan je al veel doen.

Je zult merken dat je daarna weer met een frisse blik aan de gang gaat en wellicht veel productiever bent.

En als laatste tip: probeer niet steeds te 'bewijzen' dat thuiswerken prima kan. Dat hebben anderen al lang gedaan. En als jouw werkgever er eigenlijk niet aan wil, heeft hij of zij een probleem.

Succes!


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.