Speurtocht cadeautjes van toen

MEDEMBLIK - De winkeliers van Medemblik-stad hebben voor de jongste inwoners van gemeente Medemblik een leuke speurtocht uitgezet. In diverse etalages in het Bagijnhof, Kaasmarkt en Nieuwstraat is speelgoed van ‘toen’ te vinden. Kinderen ontdekken op deze wijze welke cadeautjes Sinterklaas en Kerstman rond het jaar 1900 voor hen in petto hadden!

Welk cadeau werd vroeger gemaakt van een oude klomp, stukje stof en een stokje? En hoe noem je het speelgoed van blik dat gaat brommen als het snel draait? Deze en andere vragen komen kinderen tegen als ze de route langs de etalages volgen. Niet voor niets heet het een ‘speurtocht’; verschillende winkeliers verstoppen het cadeau goed in hun etalage.

Tot en met 3 januari a.s. is de speurtocht verkrijgbaar in diverse winkeliers in het centrum van Medemblik. De speurtocht gedaan en alle antwoorden gevonden? Lever de oplossing in op zaterdag of zondag bij Locals, Nieuwstraat 69 na 12.00 uur of Rumours, Nieuwstraat 29 na 16.00 uur, en ontvang iets lekkers. Bovendien maakt de speurneus kans op een VIP-bezoek aan het Tweede Wereldoorlog- of het Nederlands Stoommachinemuseum.

De speurtocht is mogelijk door een bijdrage uit de Stichting Ondernemersfonds Medemblik en kwam voort uit een samenwerking tussen de Medemblikker winkeliers, de Museumstoomtram Hoorn- Medemblik en visitmedemblik.nl. Vanwege de aangescherpte richtlijnen van het RIVM, vormt de speurtocht niet als gepland een onderdeel van de Winterexperience van de Museumstoomtram.