Pianoconcert nr 20 en Requiem van W.A. Mozart, Ramon van Engelenhoven - piano, Judith Weusten - Sopraan, Judy Schouten - alt, Edward Leach - tenor, Yonathan van den Brink - bas
Pianoconcert nr 20 en Requiem van W.A. Mozart, Ramon van Engelenhoven - piano, Judith Weusten - Sopraan, Judy Schouten - alt, Edward Leach - tenor, Yonathan van den Brink - bas (Foto: Arnold de Greeuw)

Mager financieel jaar voor de Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK – Dat de coronacrisis niet alleen diepe sporen nalaat bij de horeca en evenementenbranche is wel duidelijk, ook de musea en concertzaaltjes hebben te maken met een enorme financiële strop. Ook het bestuur van de Stichting Bonifaciuskerk Medemblik heeft hiermee te maken.

Hoofd boven water houden

Ruti Breebaart vertelt aan Medemblik Actueel over hoe de stichting het hoofd bovenwater houdt. Dat zij de coronacrisis wel overleven maar dat het wel erg stil is. Zo heeft het bestuur alles tussen maart t/m juli moeten afblazen, inclusief de markten. Ruti: ” in juli zijn we boekenmarkten gestart over meerdere weekenden verspreid, evenals de snuffelmarkt in september en oktober … die beiden leuk bezocht zijn. De kledingmarkt hebben we na 2 weekenden geannuleerd omdat er een positieve test was gemeld in de buurt van één medewerker … de befaamde Antiek & Curiosamarkt en de sfeervolle Kunst & Kerstfair laten we nu ook maar niet meer doorgaan.”

Kleinschalige concertjes

Vanaf september organiseert het bestuur wel kleinschalige concertjes, omdat het bestuur merkte dat publiek daar wel erg naar uitkeek. Zo was de Pianotour Solo van begin september een groot succes. Ramon van Engelenhoven heeft toen op één zondagmiddag drie keer opgetreden voor ± zestig personen. De Pianotour Solo kwam in de plaats van de 26 concertjes op 13 adressen in de binnenstad.

”Het is wel al met al een mager jaar,” vertelt Ruti, “want we lopen zeker € 40.000 mis t.b.v. de financiële reservering voor restauraties aan het karakteristieke Medemblikker Bonifaciusgebouw … maar we kijken uit naar verruiming in 2021.“