Het bestuur van 40MM.
Het bestuur van 40MM. (Foto: aangeleverd)

De 40MM keert 57.750 euro uit aan 76 projecten

REGIO - De 40MM (40.000 meter mars) is de sponsorwandeltocht in West-Friesland waarbij sponsorgeld bijeen wordt gebracht om verschillende projecten te ondersteunen in de minder ontwikkelde landen. Geheel georganiseerd door vrijwilligers wordt al het sponsorgeld besteed aan de projecten. Dit jaar verliep heel anders dan normaal; toch is er bijna 60.000 euro opgehaald. De 48e 40MM is ook gepland en vindt zaterdag 15 mei 2021 plaats.

Niet gewandeld, wel veel geld opgehaald

"De 47e editie van de 40MM kon helaas niet plaatsvinden en daarom hebben wij mensen gevraagd om een donatie te doen", vertelt Marc Laan namens het bestuur. "Dit is massaal gedaan en daarnaast hebben we een mooi bedrag ontvangen vanuit Rabo ClubSupport. Zo zijn we met elkaar toch in de mogelijkheid gesteld om iets voor alle goede doelen te kunnen betekenen, vooral in deze moeilijke tijden kunnen alle projecten deze hulp goed gebruiken."

Besteding sponsorgelden

Dit jaar ontvangen 76 projecten een financiële bijdrage van 750 euro vanuit de stichting 40MM. "Met al deze projecten wordt contact gehouden door de verschillende werkgroepen en contactpersonen in West-Friesland. Zo kunnen we er zeker van zijn dat al het geld goed wordt ingezet en krijgen we ook veel terugkoppeling over. de besteding hiervan." De 76 projecten besteden het sponsorgeld aan lokale, kleinschalige projecten die voor een structurele verbetering zorgen. Een overzicht van alle werkgroepen uit heel West-Friesland en de verschillende projecten die ondersteund worden, is te vinden op 40mm.nl. "Daarnaast heeft één project ook in het eigen land een '40MM' gewandeld, het zogeheten Wereld Wijd Wandelen. Zij hebben daarmee een extra bedrag mogen ontvangen van 750 euro."

Wandelen in het West-Friese landschap.