Kent u iemand die een kerstpakket kan gebruiken? Laat het het Adriaantjesfonds weten!
Kent u iemand die een kerstpakket kan gebruiken? Laat het het Adriaantjesfonds weten! (Foto: Pixabay)

Kerstpakketten Adriaantjesfonds

OBDAM - Het Fonds Adriaantje Armbesprek is niet zo heel bekend maar helpt in Obdam al eeuwen lang mensen die het soms wat moeilijk hebben. In 1629 heeft Adriaantje Jansdochter enkele stukken grond nagelaten en uit de pachtopbrengst kunnen nog steeds mensen worden ondersteund, bijvoorbeeld met een jaarlijkse kerstpakkettenactie in Obdam en Hensbroek. Persoonlijke en kleine initiatieven kunnen ook in aanmerking komen voor een kleine bijdrage van het fonds. Het fonds ondersteunde eerder bijvoorbeeld het Repair Café in Obdam en Help een Handje.

Al ruim 20 jaar is er een Kerstpakkettenactie in samenwerking met de Dekamarkt in Heerhugowaard. Op vertrouwelijke basis werd dit ondersteund door de gemeente met suggesties voor bezorging. Dit laatste is niet meer mogelijk door strikte regels rondom privacy. Omdat de beheerders dit aan zagen komen heeft het Fonds Adriaantje in eerdere jaren bij de bezorging van de pakketten toestemming gevraagd voor het gebruik van namen bij de mensen zelf.

Aanmelden

Graag wil het Fonds mensen in Obdam en Hensbroek in de gelegenheid stellen zich opnieuw aan te melden. Mocht u het even moeilijk hebben en meent u dat u in aanmerking zou mogen komen voor een kerstpakket of weet u iemand die hiervoor in aanmerking zou moeten komen, neemt u dan contact op met een van de fondsbeheerders. Wilt u naam, adres en telefoonnummer doorgeven zodat zij contact kunnen opnemen voor het bezorgen van een pakket? Het Fonds gaat met deze gegevens zeer vertrouwelijk om.

Afbeelding
Afbeelding