Wethouder Drechterland , de heer Jeroen Broeders.
Wethouder Drechterland , de heer Jeroen Broeders. (Foto: Gemeente Drechterland)

Van de zon van gisteren naar de zon van morgen

REGIO - Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) gaat haar activiteiten voor het verduurzamen van de energiehuishouding in West-Friesland fors uitbreiden. Ze wil hierin een partner zijn voor zowel burgers als voor West-Friese gemeenten.

Nastreven 50% burgerparticipatie

Nog meer dan voorheen wil ZCWF er zijn voor en door haar leden, ook met de ambitie meer burgers tot haar nieuwe leden te kunnen rekenen. Van harte welkom dus. In de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering op 22 oktober jl. hebben de leden, in aanwezigheid van de wethouder van de gemeente Drechterland, de heer Jeroen Broeders, met grote meerderheid ingestemd met de nieuwe activiteiten van Zonnecoöperatie. West-Friesland In de ALV toonde heer Jeroen Broeders zich enthousiast over de nieuwe plannen van ZCWF. Een sterke- en breed gedragen zonnecooperatie die zich inspant om betrokkenheid en participatie onder de West Friese bevolking te bewerkstelligen verdient alle lof en succes.

Zonneweides

De heer Broeders memoreerde dat in de doelstelling van de Regionale Energie Strategie (RES) staat een burgerparticipatie van 50% na te streven, waarbij de rol van Zonnecoöperatie West Friesland noodzakelijk en onmisbaar is. Met de huidig aanpak van zonnepanelen op daken redden we het niet om onze doelstellingen voor de verduurzaming van West Friesland te halen.


Overigens is ZCWF de trotste eigenaar van acht daken met circa 1400 zonnepanelen en circa 160 huishoudens (leden) die deelnemen aan de duurzame opwekking van stroom. Die nieuwe activiteiten ZCWF betreffen mogelijkheden om projecten voor zonneweides te realiseren, maar ook warmtenetten, duurzame opslag en elektrische deelauto.