Voorrangswisseling is de oplossing?
Voorrangswisseling is de oplossing? (Foto: aangeleverd)

Ingezonden

Veilig verkeer Westerdijk

MEDEMBLIK - De wegversmalling bij de sluis aan de Westerdijk in Medemblik is al jaren een doorn in het oog van vele Medemblikkers. Het is onoverzichtelijk voor wie van de Westerdijk komt en voor wie vanaf de Westerzeedijkweg/Randweg komt, kan goed de verkeersituatie inschatten. Dat moet anders. Misschien de situatie omdraaien?

De gemeente heeft de snelheid op dit punt bepaald op 50 km/u. Na navraag bij de gemeente kreeg een Medemblikker van de Hoogheemraadschap deze onderbouwing voor de keuze van de huidige voorrangssituatie:

Doordat de bestuurder vanaf de molen moet afremmen voor de richting ZW zal de snelheid omlaag gaan. Als de situatie wordt omgedraaid kan de bestuurder direct doorrijden wat negatief effect heeft op de gereden snelheid (snelheid gaat omhoog). Vanuit NW heeft de automobilist nog geen hoge snelheid doordat hij vanaf het kruispunt komt.

Een citaat uit correspondentie richting het HHNK: Dit geldt als bijdrage voor een oplossing voor een wegvernauwing, maar uiteraard laat ik de weg vrij voor iedereen die iets beters heeft. Aan u of u hier iets in ziet; financieel moet deze bijdrage nog worden beoordeeld. De Medemblikker draagt dit voorstel aan om de overzichtelijkheid op deze plek beter te maken. Zal de weggebruiker dit ook als oplossing ervaren? Misschien snelheid omlaag, de buffer en doorstroming omhoog. Omdat de situatie niet veilig is, mijdt hij deze plek. Naam en mailadres bij de redactie bekend.