Veel hout ging door de versnipperaar.
Veel hout ging door de versnipperaar. (Foto: Corrie Bos)

Afsluiting door bomenkap

DE GOORN - Het bleef niet onopgemerkt. De hele week stond al een bord dat op 12 oktober De Goorn werd afgesloten tussen 07.00 en 17.00 uur. De reden was dat de hoge bomen op het landje, van wijlen Dirk Tessel, werden opgeruimd.

"Er stonden vijf van die knoerten van bomen, die waren wel vijftig jaar oud", meldt Corrie Bos. Tijdens de speelmiddag van de biljartclub werd er uiteraard over de kap gesproken. Sommige leden vonden de snoei levensgevaarlijk. Het landje hoorde vroeger bij de boerderij. De gemeente is nu al vele jaren eigenaar van het stuk grond en heeft er een wandelpad laten aanleggen naar de nieuwbouw achter het landje. Dat heeft de naam Het Tesselpad. Vroeger liepen er altijd schapen. Als er storm werd voorspeld, waren de buren angstig. Mijn oudere broer belde dus ik heb deze bijzondere gebeurtenis weten vast te leggen."

Natuur verstoord

Door de ingrijpende kap is de natuur een beetje verstoord. De zwermen vogels die daar jaren hun vertier hadden, wisten niet wat hen overkwam. Alle beestjes waren opgeschrikt door het zware materieel. Kosten nog moeite gespaard. Kraanwagens, tractoren en de versnipperaar waren ingezet om het vele hout te verwerken. Er kwamen vele stukken hout, keurig gezaagd, op een stapel.


Het kwam voor de schoolkinderen goed uit dat ze herfstvakantie hadden, anders moesten ze omrijden.

Een pittige bomenkapklus.