Steun voor Inloophuis Medemblik

MEDEMBLIK - KWF en IPSO, (koepel van inloophuizen) bieden de inloophuizen in Nederland extra ondersteuning om geld in te zamelen, via de KWF-website: ‘Huis in actie’. Op de actiepagina van het inloophuis Medemblik kunnen spontane acties voor het Inloophuis worden aangemeld en donaties worden overgemaakt. Dit kan als individu, familie, bedrijf, team of vriendenkring. Elke actie is welkom!

De gedeeltelijke lockdown heeft gevolgen voor de financiering van het inloophuis. Veel evenementen gaan niet door, zoals MirandaMania en Samenloop voor hoop. Spontane acties zijn belangrijk voor inloophuis Medemblik. COVID brengt het voortbestaan van dit inloophuis in gevaar. KWF heeft samen met ‘IPSO' een donatie en actieplatform opgezet. Hier worden mensen opgeroepen om een actie te starten voor het lokale inloophuis. Dit kan een kleine of grote uitdaging zijn. Al het geld op de actiepagina gaat dan rechtstreek naar het inloophuis Medemblik.

Belangrijk is dat het inloophuis blijft bestaan. Het is een onmisbare plek voor (ex-)kankerpatiënten. In Nederland leven zo'n 1 miljoen mensen met en na kanker. Daar waar het in het ziekenhuis draait om het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden.

Inloophuis Medemblik wil bedrijven, verenigingen, clubs en particulieren motiveren om ook in actie te komen. Dat kan via www.acties.kwf.nl/fundraisers/ACTIETEAMINLOOPHUISMEDEMBLIK.