Prachtige foto van een vliegtuig boven een tulpenveld in Koggenland.
Prachtige foto van een vliegtuig boven een tulpenveld in Koggenland. (Foto: aangeleverd)

Maak kans op kookboek Dubbel-genieten

OBDAM - Wat is de kans dat twee vrouwen uit hetzelfde dorp elkaar online tegenkomen en een passie delen: foto's, maar dan niet op hetzelfde vlak en toch tot elkaar komen? En dat bekronen met een boek?

Dat overkwam Yvonne Balk (50) en Ursula Pimmelaar (48) beiden woonachtig in het mooie Obdam en totaal niet het bestaan van elkaar weten. "Op social media kwamen we elkaars foto's en recepten tegen", laten Ursula en Yvonne weten. "Online ontstond het plan om samen een boek te maken en onze krachten te bundelen. Vanaf de eerste minuut dat we elkaar zagen, was er gelijk een klik. Alsof we elkaar al jaren kenden en geen vreemden voor elkaar waren. Dit komt voornamelijk, omdat we dezelfde humor, interesses en een beetje gek creatief brein hebben, waardoor we elkaar ook weer aanvullen in leuke ideeën. Tijdens de bijna dagelijkse contacten door het maken van het boek is er geen onvertogen woord gevallen, alleen maar een hoop lol."

Foto's

Yvonne schiet natuurfoto's en Ursula maakt en fotografeert de recepten. "We bundelden onze krachten en zo ontstond een uniek concept wat nog niet eerder op de markt is gebracht, namelijk een kookboek met meer dan vijftig makkelijke en gezonde recepten, inclusief foto's van de natuur, dubbel genieten dus... En zo is ook de titel ontstaan. Het creatieve deel is dat de meeste kleuren van de natuurfoto's overeenkomen met de kleuren van de gerechten. Ons doel om niet alleen een kookboek te maken, maar ook een boek om heerlijk op de bank door te bladeren, is hierbij bereikt. "

Passie

Ursula's passie voor koken ontstond, omdat ze steeds vaker zag dat (werkende) mensen snel een gerecht op tafel wilde, maar wel gezond. Daardoor ontstonden de gerechten zonder pakjes en zakjes die ze plaatst op www.ursie.nl. Bij Yvonne was fotograferen eerst een hobby, maar mensen zeiden dat ze er haar werk van moest maken. Daardoor ontstond www.deluiefotograaf.nl.

Wie wil genieten van mooie foto's en lekkere gerechten kan Dubbel-genieten kopen via dubbel-genieten@hotmail.com.


Maak kans op...

Ursula en Yvonne stellen twee boeken beschikbaar voor de lezers van De Medemblikker/Koggenlander. Wie kans wil maken op een boek stuurt een mail naar redactie.med@rodi.nl, o.v.v. Dubbel-genieten en naam en adres. De winnaars krijgen het boek thuis gestuurd.



Overheerlijke gerechten in Dubbel-genieten.
Afbeelding
Afbeelding