Afscheid nemen van een dierbare

Als alle tradities en rituelen niet meer vanzelfsprekend zijn, word je teruggeworpen op je gevoel van dat moment. Het is dan belangrijk om de rust te hebben de keuzes te maken die, in deze omstandigheden, goed voelen.

Niet kijken naar wat niet kan

Communicatie wordt dan nog belangrijker. En hoe lastig ook, focus houden op de wensen en mogelijkheden en niet blijven staren naar wat niet kan. Maar bovenal de tijd nemen, en niet laten afleiden door alle regels, om afscheid te nemen en het leven van de overledene liefdevol te eren.

Betrokkenheid

Gelukkig zijn er manieren om betrokken te zijn bij hen die hun verlies maar met een kleine groep mensen kunnen delen. We kunnen een kaartje, een e-mailtje of appje sturen met daarin een mooie herinnering aan de overledene, via live streaming de afscheidsdienst volgen, een erehaag vormen voor de rouwstoet of een bosje bloemen voor de deur leggen voor bij thuiskomst. Juist in deze tijden is die betrokkenheid zo belangrijk. Vraag hen hoe het afscheid was, laat hen vertellen en overbrug de afstand door en met betrokkenheid.

Liefdevol eren

Uitvaartverzorging Medemblik, Danielle: 06-12116652, Yvonne: 06-51931364.