Vrijwilliger Tryja leest voor, vanuit haar eigen tuinhuis, aan een kind uit ‘haar’ gezin.
Vrijwilliger Tryja leest voor, vanuit haar eigen tuinhuis, aan een kind uit ‘haar’ gezin. (Foto: aangeleverd)

Home-Start biedt steun tijdens sociale lock-down

MEDEMBLIK - Iedereen zit tot eind april thuis. Voor ouders met kinderen zijn dit vaak pittige weken. Ineens is mama juf, entertainer, heeft huishoudelijke taken en misschien wil haar werkgever ook nog wat van haar. Hoe is dit te organiseren en houdt mama dit vol?

Juist in deze tijd wil Home-Start er zijn voor ouders, menig gezin is zoekende om rust en balans te vinden. Wanneer er geen directe steun in de omgeving te vinden is bij buren, familie of vrienden, dan biedt een vrijwilliger van Home-Start tijdelijk uitkomst. Vrijwilligers zijn voor een periode van ongeveer een jaar gekoppeld aan een gezin. En ondanks de sociale lock-down, of eigenlijk juist nu, willen zij er voor de gezinnen zijn. De vrijwilligers bellen, whatsappen, skypen of face-timen met het gezin dat ze ondersteuning bieden. Soms wekelijks en soms juist vaker.

De mogelijkheid om een luisterend oor te bieden, wordt ook aan gezinnen in de gemeente Medemblik geboden. Als het niet zo lekker loopt in het gezin, neem dan contact op met Christine Samsom, coördinator van Home-Start. In een later stadium, als de situatie weer ‘normaal’ is, kan thuis kennis gemaakt worden. Dan wordt een vrijwilliger aan het gezin gekoppeld.

Home-Start ondersteunt ouders in de periode vanaf 28 weken zwangerschap tot gezinnen met kinderen in de leeftijd van 18 jaar. Voor aanmelding en meer informatie neem contact op met Christine, tel. 06-10959288 of home-start.west-friesland@humanitas.nl. Voor meer informatie, kijk op www.home-start.nl.