Thuis Koningsdag vieren in het oranje. Of ga klussen. Op de pagina staan diverse mogelijkheden.
Thuis Koningsdag vieren in het oranje. Of ga klussen. Op de pagina staan diverse mogelijkheden. (Foto: Van der Steen)

Koningsdag wordt Woningsdag

WERVERSHOOF - Vreemd, dat maandag 27 april Koningsdag in huiselijke sfeer wordt gevierd.. Maar iedereen kan deze dag op zijn eigen manier vieren.

Iedereen hangt de vlag uit, met oranje wimpel. Oranje Comité Maxima’al bezorgt 's morgens tompoucen met oranjebitter in Verzorgingshuis St. Jozef en bij de Wilgenhof in Wervershoof, voor de bewoners en het personeel, om ze een hart onder de riem te steken.

Nederlanders brengen om 16.00 uur massaal een toost uit op ieders gezondheid en de koning. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit. Plaats een foto van de toast op de Facebookpagina van Maxima’al en maak kans op een prijs.

Kinderen mogen hun ervaringen over hun coronatijd delen met de koning door middel van een tekening of korte brief. Over thuis, ziek en zeer, niet naar school, papa of mama thuis. Ze kunnen een e-mail sturen naar secretariaat@oranjebond.nl of appen naar 06-20846118.


HOOGWOUD - Omdat het Oranjecomité Hoogwoud dit jaar vanwege de coronacrisis ook genoodzaakt is om de viering van Koningsdag op traditionele wijze af te lasten, ging het bestuur op zoek naar een alternatief.

Voor de kinderen wordt een kleurwedstrijd gehouden. Net voor Koningsdag staat kleurplaat online op www.facebook.com/oranjehoogwoud of www.koningsdaghoogwoud.nl.. De drie mooiste inzendingen van de peuter/kleuters, de onderbouw en de bovenbouw krijgen een mooie prijs.

Voor Hoogwouders houdt het comité een fotowedstrijd. Wie maakt de leukste foto van 'Koningsdag@home'en maak kans op mooie prijzen.

Bewoners van wijkcentrum het Lindehof kunnen meedoen met een balkonbingo.