Kinderopvang kan weer dagelijks open.
Kinderopvang kan weer dagelijks open. (Foto: aangeleverd)

Toegevoegde waarde kinderopvang is merkbaar bij ouders

REGIO - Wie op zoek is naar kinderopvang, maar het moeilijk vindt om een keuze te maken en tijdens de huidige situatie liever niet de deur uit wil, dan heeft Kinderopvang Berend Botje daar een oplossing voor.

Live video- rondleiding om een kijkje te nemen

De organisatie geeft (aanstaande) ouders de mogelijkheid om de opvanglocaties van binnen te bekijken via een persoonlijke, live videorondleiding. "Net als veel andere organisaties zijn ook wij in deze bijzondere tijd op zoek naar manieren om onze klanten toch te helpen", vertelt pedagogisch directeur Gaby Alberts. "Normaal gesproken ontvingen wij regelmatig (aanstaande) ouders in onze opvanglocaties die een kijkje namen in ons kinderdagverblijf, peuterspeelgroep of buitenschoolse opvang. Door het coronavirus is dit nu lastiger. Daarom bieden we de rondleiding vanaf nu ook via videobellen aan."

Live en persoonlijk

Net als tijdens de reguliere rondleiding worden tijdens de videorondleiding alle ruimtes van de opvanglocaties laten zien en hebben ouders de mogelijkheid om al hun vragen over kinderopvang te stellen. "De rondleiding gebeurt ‘live’. Het is dus niet zo dat ouders een filmpje van de locatie te zien krijgen. Wie een rondleiding wil volgen kan contact met ons opnemen via 088-2337180 en dan wordt een afspraak gemaakt."

Kinderen leren van elkaar

Tijdens deze coronacrisis wordt het belang van kinderopvang weer eens extra duidelijk. "Zonder kinderopvang konden ouders in vitale beroepen hun werk nu misschien niet uitoefenen. Daarnaast horen we van veel ouders terug dat nu hun kind niet naar de opvang kan, het kind de andere kinderen erg mist. Kinderen missen het om met elkaar te spelen. Bij de opvang spelen ze niet alleen met elkaar, kinderen leren ook veel van elkaar op het kinderdagverblijf, peuterspeelgroep of bso! Kinderen van dezelfde leeftijd begrijpen elkaar, ook al zeggen zij misschien nog geen woord. Ze begrijpen waarom een ander kind enthousiast of juist boos is. Kinderen ontdekken overeenkomsten met andere kinderen, maar leren juist ook van de verschillen. Bij broers of zussen is dit anders, zij vervullen een andere rol in het leven van een kind dan vriendjes of vriendinnetjes. Gelukkig zijn nu de maatregelen versoepeld."


Wie meer wil weten over kinderopvang bij Berend Botje of benieuwd is naar de mogelijkheden voor een persoonlijke videorondleiding, kan een kijkje nemen op de website www.berendbotje.nl of telefonisch contact opnemen via 088-2337180.