Fernando Lameirinhas.
Fernando Lameirinhas. (Foto: Trees Nijendorff)

Lameirinhas in Groene kerkje

LAMBERTSCHAAG - De Portugese zanger Fernando Lameirinhas speelt zondag 23 februari om 15.00 uur in het Groene Kerkje, aan het Noordeinde in Lambertschaag.

Lameirinhas, begenadigd componist, tekstschrijver én meeslepend zanger, gitarist is een van de ikonen van de wereldmuziek in Nederland.Hij is geboren in Porto, Portugal in 1944. Tijdens zijn vroege jeugd woont hij enkele jaren op het platteland in Trás Os Montes en Viana do Castelo. Daar onstaat zijn passie voor muziek mede dankzij de ontdekking van het grootse geluid van het kerkorgel. Ook zingt hij daar in het kerkkoor. In 1975 verhuist hij naar Amsterdam, waar hij van 1976 tot 1980 deel uitmaakt van de groep Sail/Joia, het huisorkest van de Melkweg en de Kosmos. De groep was destijds een live-sensatie en genoot bekendheid door hun aanstekelijke lied "Amsterdão, Amsterdão".

Omdat Fernando zich niet aan grenzen bindt werkt hij geregeld samen met musici uit andere genres en culturen. Na ruim vijftig jaar ervaring in het vak, zit Fernando nu in een nieuwe fase van zijn leven en dat klinkt door in zijn liedjes. Dominante thema's als de liefde, de dood, geloof en spiritualiteit staan tegenwoordig centraal.