Afbeelding
(Foto: )

De Zonnebloem gaat door

MEDEMBLIK - Het bestuur van De Zonnebloem, afdeling Medemblik-Onderdijk-Wervershoof, kwam eind december vorig jaar tot de conclusie dat zij voortaan zonder afdeling Medemblik verder zou moeten. Aan vrijwilligers geen gebrek, maar voor het bestuur iemand vinden was een grote klus.

Tineke Kappelhof wilde stoppen en voordat iemand zich aanmeldde zat het bestuur behoorlijk met de handen in het haar. Moest de afdeling Medemblik écht stoppen?!

Drie nieuwe bestuursleden

Els Grinwis-Sijm meldde zich aan om als nieuwe contactpersoon aan de slag te gaan. Zij is voor de mensen hét gezicht van de kern Medemblik. Ciska Zwart gaat het bezoeken van mensen die dit graag willen coördineren en legt de contacten met vrijwilligers. Erna van der Lee-Sjerps gaat meer op de achtergrond werkzaamheden doen zoals PR en voorbereiden van acties. Deze drie dames, van wie alleen Ciska Zwart ervaring heeft met het werk van De Zonnebloem, werken zich in het komende jaar in. Scheidend bestuurslid Tineke Kappelhof heeft toegezegd dat zij iedereen inwerkt, zodat de transitie soepel verloopt.

Tijdens de jaarvergadering van 10 februari maakten de vrijwilligers van de Zonnebloem kennis met de nieuwe bestuursleden.

Het bestuur is heel blij dat het werk van De Zonnebloem in de Medemblik voortgezet zal worden. Ze weten zeker dat er heel veel mensen blij gemaakt worden met de activiteiten van de Zonnebloem.

Afbeelding