Pijnlijke voeten of onderbenen

MIDDENMEER/HOOGWOUD – In de voet zitten vijf middenvoetsbeentjes, die lopen van ongeveer het midden van de voet (de wreef) tot net achter de tenen. Wanneer u met uw voet afzet om te lopen of springen, steunt u met uw gewicht op uw middenvoetsbeentjes en tenen. Voorvoetklachten ontwikkelen wanneer er extra druk op uw middenvoetsbeentjes komt of wanneer de druk niet meer eerlijk wordt verdeeld.

Een ontstoken peesplaat onder de voet wordt officieel Fasciïtis plantaris genoemd. Een te grote spanning op de peesplaat, die van de hielbeen naar de voorvoet loopt, kan klachten veroorzaken. Deze komen voort uit scheurtjes of beschadigingen van de peesplaat. Die leiden vervolgens weer tot ontstekingen. Een peesplaat ontsteking komt vooral voor bij mensen die een verkorte achillespees of verkorte kuitspieren hebben of overgewicht of intensief sporten.

Podozorg Hoogwoud/Middenmeer biedt echografie aan, een techniek waarmee een echografist in uw lichaam kijkt door middel van geluidsgolven. Deze weerkaatsen in het lichaam: ze vormen een echo. "Sinds kort kan uw onderzoek bij ons worden uitgebreid met een echografisch onderzoek van uw klacht in de voet of enkel.

Meer weten?

Neem een kijkje op www.podozorg-hoogwoud.nl en www.podozorg-middenmeer.nl.