Hofdame Tessa en prins Johannes 1 vieren schouder aan schouder carnaval.
Hofdame Tessa en prins Johannes 1 vieren schouder aan schouder carnaval. (Foto: Facebook Krielkokers)

Moedig voorwaarts met prins Johannes de eerste

NIBBIXWOUD - Onder leiding van Prins Johannes 1 viert Krielenland voor het 53e jaar carnaval, geïnspireerd door jongerenbewegingen JG en NKJB, die voor 1968 al een carnavalsviering in eigen kring hielden.

Prins Johannes 1 wordt geassisteerd door zijn dochter Tessa. In zekere zin herhaalt de geschiedenis zich, want in 2001 had Jacubus 1 (Jaap van Diepen) dochter Prinses Margareta (Marga Schouten) naast zich. Prins Johannes 1 is 61 jaar. In de loop van de jaren heeft de Prins de nodige ervaring opgedaan met het carnaval in Krielenland, want in de jaren 1984-1986 was hij adjudant van Ariestotules 1 en 2 (Arie Schouten) en in 1980 tot en met 1982 ging vader Piet Commandeur hem voor als Prins Pieter 1 en 2. Het enthousiasme was dan ook groot op de installatieavond toen uit de vermomming Jan Commandeur als Prins Johannes 1 tevoorschijn trad.

Sleuteloverhandiging op zaterdagmiddag 22 februari in De Dres. Burgemeester Frank Streng wordt door Horvelea opgehaald aan de verkeerde kant van het viaduct. Om 13.00 uur kunnen alle genodigden en belangstellenden getuigen zijn van het steekspel tussen de Prins en de burgemeester, altijd een hilarische gebeurtenis. De blaaskapel De Eigenheimers is ook van de partij. Verder vanaf 14.30 uur bezoeken Prins en gevolg de zieken thuis en in het ziekenhuis. Om 19.00 uur viering in de Cunerakerk. Het feest barst om 21.00 uur los in de Dres. Zondag om 13.00 uur carnavalsoptocht. Vanaf 16.00 uur feest in de Dres. De playback begint zondag om 14.30 uur. Afsluiting carnaval tot in de late uurtjes.