Drie schattige, jonge haantjes zoeken een warm thuis. Wie adopteert er eentje?
Drie schattige, jonge haantjes zoeken een warm thuis. Wie adopteert er eentje? (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht

REGIO - De Russische dwerghamster uit de vorige column vond snel een fijne nieuwe plek. Helaas zitten er op dit moment nog zeven van die kleine knaagdiertjes in de opvang, ze zoeken allemaal, apart een nieuw baasje.

Drie jonge piepkuikens zoeken een baasje

Ook drie jonge piepkuikens zoeken een gezellig in warm thuis. Ze zijn een recent aangetroffen in een buitengebied. Gedumpt en aan hun lot overgelaten. Helaas waren er een aantal al dusdanig verzwakt dat ze het niet overleefden.

Haantjes

De medewerkers van de dierenopvang gaan ervan uit dat het haantjes zijn, alhoewel ze nog zo jong zijn dat ze nog niet kraaien. Wat het voor ras is en hoe groot ze worden is ook niet goed in te schatten, maar ze zijn vriendelijk en inmiddels goed aan mensen gewend.

Warmte

Ook deze kleine vogels hadden behoorlijk last van de warmte en van een koelelement uit de diepvries werd gretig gebruik gemaakt door er heerlijk op te gaan staan en de pootjes te koelen.

Wie heeft er een leuk toompje hennetjes waar één van deze jonge haantjes groot mag groeien?

Wie belangstelling heeft en wil kennismaken, kan alleen op afspraak een bezoek brengen aan de dierenopvang, Ambachtsdijk 7 in Tuitjenhorn. Bel 0224-551818 of kijk op www.dierenasiel-schagen.nl.