Victor Gymsport Obdam is op zoek naar jong talent. Iets voor jou?
Victor Gymsport Obdam is op zoek naar jong talent. Iets voor jou? (Foto: aangeleverd)

Victor Gymsport Obdam is op zoek naar jong, nieuw en verfrissend talent

OBDAM - Victor Gymsport Vereniging Obdam is een kleine en gezellige vereniging. De turnsport is de laatste tijd negatief in het nieuws geweest. "Wij als vereniging betreuren het dat er turnsters zijn die deze negatieve ervaringen hadden", laat Trudy Koning weten.

Standpunt innemen tegen misstanden

"Het doet ons, als liefhebber van deze sport, zeer dat dit allemaal is voorgevallen. Maar daarnaast zijn we ook blij dat deze turnsters nu eindelijk gehoord worden en er schoon schip gemaakt wordt binnen deze mooie sporttak. Als orde op zaken gesteld is door de KNGU, de betreffende verenigingen en trainers, wordt de turnsport er alleen maar beter op."

Kleine vereniging

Victor Gymsport Vereniging Obdam is een kleine vereniging en niet te vergelijken met de grote topclubs. "We zijn wel van mening om een standpunt in te nemen over deze misstanden. Want het speelde vroeger, maar tegenwoordig ook. Wij zijn er van overtuigd dat dit binnen onze vereniging niet aan de orde is."

Presentatief en recreatief turnen

Els Vlaar: "Als trainster van de selectie bij Victor vind ik dat turnen, zowel recreatief als presentatief, zoveel positiefs te bieden heeft bij de sportieve, maar ook mentale ontwikkeling van een kind. Binnen de vereniging staan wij voor: je leert: nieuwe onderdelen, waarbij de techniek altijd voorop staat; je grenzen kennen en hoe deze te overwinnen of mee om te gaan; netheid, uitstraling, jezelf presenteren en voor jezelf op te komen; balans, evenwicht, kracht, lenigheid. Je hele lichaam wordt getraind en wordt dus vitaler; serieus om te gaan met de sport turnen; veiligheid voor jezelf en voor elkaar; nieuwe meisjes kennen en turnen is turnen met een lach en oog voor persoonlijke ontwikkeling."

Veilig sportklimaat

Victor Gymsport staat voor turnen met een veilig sportklimaat. Het bestuur begrijpt dat ouders en kinderen naar aanleiding van het negatieve nieuws vragen hebben. Stel deze aan de leiding of het bestuur via info@victor-obdam.nl. Ook kunnen ouders en/of turnsters mailen naar een vertrouwenscontactpersoon via vcp@victor-obdam.nl.

Geef je op voor de talentendag turnen en laat zien wat je kan

Talentendag

Victor Gymsport Obdam is op zoek naar nieuwe, jonge talenten. Wie vindt het leuk om in de vereniging mee te trainen?

Voor meisjes geboren in 2013 en 2014 wordt 29 augustus van 09.00 tot 10.30 uur een talentendag turnen gehouden in het gymlokaal aan de Van Wassenaerstraat 14 in Obdam. Stuur een e-mail naar e_vlaar@quicknet.nl voor opgave of informatie.

Bij de recreatieve groepen bestaat altijd de mogelijkheid om langs te komen en drie gratis proeflessen te volgen.

Muntenactie

De Deen Sponsor Muntenactie wordt gehouden tot en met zaterdag 5 september en Victor Gymsport Obdam doet weer mee. Per winkel wordt 5.000 euro verdeeld en het bestuur vraagt om alle leden, ouders, familie en vrienden veel muntjes te sparen voor de vereniging om een zo groot mogelijk sponsorbedrag bij elkaar te sparen.

Afbeelding