Nick Vlaar zat de eerste drie ronden nog op zijn motor.
Nick Vlaar zat de eerste drie ronden nog op zijn motor. (Foto: aangeleverd)

Crash tijdens IDM race Assen

OBDAM - Met twee geplande races van vijftien rondes op zondag 16 augustus in droge en warme omstandigheden was Nick Vlaar uit Obdam er helemaal klaar voor. Startend vanaf een licht tegenvallende 23e plaats reed hij met een goed gevoel van een optimale voorbereiding naar de startgrid.

Nick Vlaar in vierde ronde onderuit

Na wat strubbelingen met de techniek had Nick een goede start. "Ïk haalde veel tegenstanders in, in een sterke en brutale eerste ronde, en reed van de 23e plaats naar de 16e. Het lukte mij deze positie de eerste rondes vast te houden en te verdedigen. In ronde drie werd ik ingehaald door Frank Nieman, één van mijn concurrenten in het ONK, die ook met een wildcard meedeed. In het achterwiel van Frank gingen we samen op jacht naar een groepje voor ons. Helaas ging het in ronde vier mis. Ik remde de motor onderuit in de bocht. Op zich een onschuldige schuiver en alleen een blauwe plek op mijn achterwerk. Mijn motor gleed met hoge snelheid de grindbak in en begon te tollen met flinke schade aan de motor tot gevolg. Terug in de tent hebben Edwin Ott en Robin Cloots geprobeerd de motor te repareren. Helaas bleek die zulke harde klappen te hebben gemaakt dat het niet ging lukken de motor voor race twee te repareren. Natuurlijk enorm balen dat ik in race één gecrasht ben. Positief is dat ik ook in dit snelle veld een bliksemstart kan maken en ook in de IDM Superbike flink wat plaatsen kon winnen in de eerste ronde. Ondanks niet het resultaat dat ik had gehoopt heb ik evengoed veel geleerd dit weekend."


Nick kijkt ernaar uit om in actie te komen op het TT-circuit en wat hij geleerd heeft te gebruiken tijdens de race op 12 september.