Het Juniusfonds helpt volwassenen die hulp nodig hebben, met een financiële bijdrage.
Het Juniusfonds helpt volwassenen die hulp nodig hebben, met een financiële bijdrage. (Foto: Pixabay)

'We kunnen meer volwassenen helpen dan we nu doen'

REGIO - Door het coronavirus is de arbeidsmarkt direct veranderd. Er zijn veel minder banen in horeca-, recreatie en cultuursector, de detailhandel en de sierteelt. Resultaat: meer werkloosheid en daardoor minder inkomsten. Om- en bijscholing is steeds vaker nodig. Soms betaalt de werkgever dat.

Financiƫle hulp bij om- of bijscholing

Maar wat als de werkgever is weggevallen of als iemand totaal iets anders wil gaan doen? En de spaarrekening is niet voldoende om de gekozen opleiding te betalen? Voor inwoners van West-Friesland is er dan het Juniusfonds. Dit fonds verstrekt renteloze leningen, speciaal voor opleidingen (praktische gerichte opleidingen, vaak mbo-opleidingen).

Opleiding betalen

Als een volwassene een opleiding heeft gekozen en die graag wil doen, maar dat helaas niet zelf kan betalen door allerlei omstandigheden, dan is contact met het Juniusfonds misschien wel de oplossing. Ben je bekend bij Werksaam, de Voedselbank of Startwijzer, vraag dan aan je contactpersoon naar de mogelijkheden. Je kunt ook een aanvraag doen voor een renteloze lening via het fonds.

Dit zijn de belangrijkste punten om een aanvraag in te dienen

je woont in West-Friesland;

je weet hoeveel de opleiding kost. Je hebt hiervan een overzicht;

je kunt goed vertellen waarom deze opleiding voor jou belangrijk is;

je kunt een bewijs van goed gedrag tonen, bijvoorbeeld een brief van je werkgever of begeleider;

je wil je motivatie persoonlijk toelichten in een gesprek.

Gesprek

Dat gesprek doet Startwijzer. Het is een soort sollicitatie voor de lening. In dat gesprek kijkt Startwijzer of de opleiding bij je past. En ook of de opleiding past bij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Zodat jij na de opleiding een betere baan kunt vinden.


Lees verder op pagina 3.

Het Juniusfonds helpt volwassenen die hulp nodig hebben, met een financiële bijdrage.