Burgemeester Nijpels mag volgend jaar met pensioen.
Burgemeester Nijpels mag volgend jaar met pensioen. (Foto:Marcel Rob)

Start burgerinitiatief profiel nieuwe burgemeester

OPMEER - Burgervader Nijpels van Opmeer wordt over bijna een jaar 70 jaar en gaat hij met welverdiend pensioen. De inwoners van zijn gemeente startte een initiatief om met elkaar van gedachten te wisselen over wat zij belangrijk vinden bij hun nieuwe burgemeester. Wat zijn de voornaamste eigenschappen en kwaliteiten waaraan die het liefst voldoet?

De initiatiefgroep vindt het belangrijk dat de inwoners, ondernemers, verenigingen, dorpsraden en anderen daarover tijdig mogen meedenken. Ze vinden het belangrijk dat de politiek ideeën en wensen vanuit de bevolking meeneemt voordat de officiële sollicitatieprocedure start Ook in andere gemeenten worden de wensen die daarover leven vaker gepolst, meestal op initiatief van gemeenteraden zelf. De gemeenteraad kiest en benoemt namelijk de nieuwe burgervader/moeder, op voordracht van de Commissaris van de Koning. Burgerparticipatie is daarbij niet verplicht en er geldt geheimhoudingsplicht.

In de startgroep zitten dorpsgenoten uit alle kernen van Opmeer en van diverse pluimage. Vanwege coronatijd wordt er digitaal met elkaar samengewerkt aan het profiel. Elke inwoner is van harte welkom om vrijblijvend mee te denken en zijn of haar ideeën of menig in te brengen. Aanmelden kan via profielnieuweburrie@kpnmail.nl.