IJsselmeer Zwemmarathon afgelast

MEDEMBLIK - Tot hun grote spijt heeft Team IJsselmeer zwemmarathon besloten de IJsselmeer Zwemmarathon, van 5 september aanstaande, niet door te laten gaan. Ondanks de voortvarende voorbereidingen en de goed bevonden extra protocollen omtrent Covid-19, ontbrak een niet onbelangrijk element: de deelnemers. Met slechts twee inschrijvingen, drie weken voor de wedstrijd, is er geen competitie.

De IJsselmeer Zwemmarathon van Stavoren naar Medemblik is al meer dan vijftig jaar een begrip. Na het succesvolle jubileum vorig jaar heeft het toenmalige organisatiecomité de sleutel overgegeven aan een nieuwe ploeg. Met nieuw elan is de organisatie voor 2020 aangegaan. Dat heeft ook een andere invulling van dit evenement opgeleverd, waarbij een meer centrale rol voor de zwemmer in de wedstrijd als belangrijkste uitgangspunt wordt gehanteerd. Het evenement in de nieuwe vorm werd door velen in binnen- en buitenland gewaardeerd. Echter, zwemmers bleken niet in staat te zijn zich goed voor te bereiden of konden door de geldende corona-maatregelen niet vrij deelnemen aan deze klassieker. Zo deed de huidige pandemie ook de IJsselmeer Zwemmarathon de das om.

De organisatie zit niet stil en pakken direct de voorbereidingen op om volgend jaar een mooi, enerverend en spannend evenement neer te zetten. Houd daarom de website en Facebook in de gaten.

Meer informatie opvragen, kan via info@ijsselmeerzwemmarathon.nl.